A hétvégén leadott rendeléseket kedden dolgozzuk fel, és szerdán adjuk át a futárszolgálatnak, így várhatóan 2 nap csúszással kell számoljatok. Megértéseteket köszönjük!
×
Oké-oké!!De hogyan?!

Oké-oké!!De hogyan?!

2021-11-11 16:30 - -Első lépések az életmódváltásban. -Most akkor becsaptalak benneteket?

Hogyan kezdjem?!

Minap instagram sztorimban tettem fel Nektek egy kérdést!:
Mivel kapcsolatban olvasnátok bejegyzést szívesen itt a Cikkek rovatban?

Sejtettem, hogy ez lesz a leginkább, ami sokakat foglalkoztat, de igazából, ez egyáltalán nem baj! Amíg van bátorságotok kérdezni és érdeklődést mutattok, addig baj nincsen!
A legtöbb kérdés/kérés az volt, hogy az életmódváltás első lépéseit, azt a bizonyos “Hogy is kezdjem el”-t  járjuk körbe.
Azt is csinálhatod, hogy még ma kisöpörsz mindent a konyhaszekrényből és elmész brokkolit, rizst és csirkét venni…..
Nem fog működni.
Ne érts félre! Ezek nagyon egészségesek és finomak, de ekkora drasztikus változással azt fogod elérni, hogy pár nap után sóvárogni fogsz, ingerült leszel, haragszol majd a világra, hogy ilyen “sz*r dolgot kell csinálnod.Utálni fogod az egészet, aztán egy hét, vagy egy gyengébb időszak, esetleg a menstruációs ciklus alatt, amikor egyébként is kívánósak vagyunk, ott fogsz állni egy tonnányi megevett édességgel és a “diéta” alatt kihagyott finomságokkal, utálva magad amiért egyáltalán megetted, és akkor már “úgyis mindegy”, hagyod az egészet a francba.Majd egy kis idő múlva megint lesz egy kis lelkesedésed és ugyanezt eljátszod.
Én is csináltam ezt..
Fontos, hogy hosszú távon gondolkozz!
Tehát egy fenntartható életforma kialakítása a cél.
Ebbe az életformába bele kell, hogy férjen egy kis nassolás, egy-egy olyan étkezés, ami a mostani életed része!Mindezt természetesen bűntudat nélkül!
(Itt elmesélem Nektek, hogy minap posztoltam, hogy megálltunk a mekinél, mert majd meg vesztem egy kis sültkrumpliért és sajtburgerért!
Másnap a követők küldték, hogy TikTok-on egy poszt jelent meg, hogy én átvágom a követőket és milyen gáz… nem írom le milyen szavakkal illettek.)
Az egészségtudatos életmód nem azt jelenti, hogy többet nem eszel csokit, és csirkepaprikást meg egyébként semmit, amit  szeretsz.
De akkor mégis hogyan?!

Fokozatosan!
Az én tippjeim:
-Keress alternatívákat, egészségesebb változatokat!Pl.: szereted a rántott húst? Én is! Sütőben paprikás zablisztben sütve is isteni! Vagy, ha tényleg a hagyományos panírt választanád, akkor a sima lisztet cseréld zablisztre, a panírmorzsa legyen ch csökkentett, kevés olivaolajjal kend meg a tetejét és tedd a sütőbe sütőpapíron.Így nem tucsog az olajban sem!
-Dobozolás… !Tudom nagyon fárasztó, de próbáld meg ezeket az átgondolt, megreformált ételeket elvinni magaddala munkába is, így nem fogsz elcsábulni és útközben egy útszéli kajáldásnál enni “bármit is”, ami szembejön és egy cukrászdába sem esel be farkas éhesen.Fontos, hogy az éhségérzetet kerüld, igyekezz többször kis adagot enni.
-A bevásárlókocsiban mindig legyen friss zöldség és gyümölcs.
Próbálj előre gondolkodni, miket fogsz főzni a héten és mennyit!Egyrészt az étel pazarlást elkerülheted, de az  sem hátrány, hogy a bevásárlást át tudod gondolni és nem csak bedobálsz mindenfélét a kosárba.
-A fehér lisztet és a cukrot kerüld el, igyekezz helyettesíteni!A fehér liszt nem csak önmagában kerülendő!Nyilván tudod te is, hogy sok feldolgozott élelmiszer készül a felhasználásával!Légy tudatosabb kezd el az élelmiszerek csomagolását elolvasni, a jelöléseket pedig értelmezni.
-Ha a fogyás a cél, fontos tudni hogy kalóriadeficitben kell lenned! Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Ha nem boldogulsz, és a mérleg nem mozdul érdemes a kalóriaszámlálást is bevetni!
-A mozgást is fokozatosan iktasd be a mindennapjaid közé!Válassz olyan mozgásformát, ami örömet okoz Neked.A sportolás nem csak a testedre, de a lelkedre is pozitívan hat! Ne tagadd meg magadtól ezt a nagyszerű érzést!

A nassolás utáni vágyad, és hatalmas étvágyad csökkentésében pedig a Body Shape termékünk nagyon jó barátod lehet, de ez a cikk nem reklámból született, úgyis tudod milyen nagy segítség lehet, nem véletlenül tévedtél ide!
Sok sikert kívánok Neked és ha kérdésed van, keress minket instán is bizalommal!Amiben tudok segítek!